نوشته شده توسط : jody

آیا تا به حال دچار فیستول مقعد شده‌اید؟ در نزدیکانتان کسی سابقه ابتلا به آن را داشته است؟ احساس کردید که خودتان هم در معرض این بیماری هستید؟ تا به حال اسم درمان فیستول مقعدی با لیزر به گوشتان خورده است؟ اصلا می دانید که فیستول مقعد چیست؟!

اگر جواب شما به هر یک از سوال های بالا مثبت است، پس پیشنهاد میکنیم که حتما در این مقاله با ما همراه باشید!

 

منبع

 

فیستول مقعدی چیست؟

این عارضه که در علم پزشکی از آن با نام فیستول آنال یاد می‌شود، یک کانال کوچک است که بین انتهای روده (دریچه مقعد) و پوست نزدیک آن ایجاد می‌شود. 

آنها معمولاً نتیجه توده‌های عفونی نزدیک مقعد می‌باشند که باعث ایجاد مجموعه چرک (آبسه) در بافت اطراف می‌شود. بیشتر فیستول‌های مقعد بعد از آبسه مقعد ایجاد می‌شوند. اگر آبسه پس از تخلیه چرک به درستی بهبود نیافته باشد منجر به این بیماری می‌شود.

آشنایی با روش‌های درمان فیستول

تود‌ه هایی که به مرور زمان بهبود نیابند نیازمند عمل فیستول با لیزر یا جراحی به روش‌های دیگر می‌باشند. البته به جرات می‌توان گفت که عمل جراحی برای درمان فیستول مقعدی ضروری است. زیرا در 90% مواقع این بیماری به خودی خود بهبود نمی‌یابد.

پاسخ به این سوال که بهترین گزینه برای درمانچه می‌باشد، کاملا به وضعیت فرد و میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. با مراجعه به پزشک متخصص می‌توانید از مناسب ترین روش درمان آگاه شوید. جراح در مورد گزینه های موجود با شما صحبت خواهد کرد و تصمیم می‌گیرد کدام یک برای وضعیت شما مناسب تر است.

ما در اینجا به بررسی روش‌های مختلف درمان فیستول مقعدی می پردازیم.

فیستولوتومی 

روشی است که شامل بریدن بافت کلی بیماری می باشد تا در یک نقطه زخم بهبود یابد و به عنوان شایع ترین نوع جراحی فیستول شناخته می‌شود.

این روش فقط برای فیستول هایی مناسب است که از قسمت ماهیچه های اسفنکتر داخلی عبور نمی کنند. زیرا در این موارد خطر بی اختیاری در دفع مدفوع را به دنبال دارد.

اگر جراح در طی عمل بخش کوچکی از ماهیچه های اسفنکتر مقعد را قطع کند، ممکن است بتواند خطر بی اختیاری را کاهش دهد. در حال حاضر لیزر درمانی به عنوان روش جایگزین فیستولوتومی استفاده می‌شود.

روش استن 

به این صورت که یک قطعه نخ جراحی به نام استن در فیستول قرار می گیرد و برای چند هفته در آنجا باقی می ماند تا به بهبودی کامل آن کمک کند. در این روش نیازی به قطع عضلات اسفنکتر داخلی نیست. قبل از انتخاب این روش بهتر است تمام مزایا و معایب این روش را نیز در نظر بگیرید.

درست است که نخ های استن به تسریع بهبودی کمک می کنند ولی به طور قطعی آن را درمان نمی کنند و احتمال بازگشت وجود دارد. به همین دلیل ممکن است پزشک این روش درمان را طی چند جلسه انجام دهد تا عارضه به طور کامل از بین برود.

فلپ پیشرفت

همانطور که پیشتر ذکر شد اگر فیستول مقعد از بین عضلات اسفنکتر عبور کند، درمان آن با روش‌های بالا بی اختیاری مدفوع را به دنبال دارد. پس ممکن است پزشک از روش فلپ پیشرفته برای درمان بیماری شما استفاده کند.

این روش شامل بریدن یا خراشیدن فیستول و پوشاندن سوراخ هایی است که با یک فلپ از بافت داخل روده گرفته شده است.

تاثیر فلپ پیشرفته از فیستولوتومی کمتر می باشد و تنها مزیتی که نسبت به آن دارد این است که از قطع عضلات اسفنکتر جلوگیری می کند.

عمل فیستول با لیزر

در روش درمان فیستول مقعدی با لیزر و تکنیک ریشه کن کردن آن توسط اشعه لیزر، عملا بیمار هیچ گونه دردی را حس نمی‌کند و از بین بردن توده به صورت کاملا ملایم از طریق رادیاتور با استفاده از فیبرهای نرم و شامل پرتو صورت می گیرد.

در عمل لیزر جراح اصولا توسط میله نازک و مخصوصی که پروب (probe) نام دارد و متشکل از فیبرهای انعطاف پذیر است، مسیر حرکت لیزر را کامل مشخص می کند و سپس توسط لیزر CO2، قسمت توده کاملا برداشته می شود. به دلیل آسیب کمتر لیزر به بدن فرد نسبت به عمل جراحی فیستول با چاقو (روش سنتی)، بیمار به راحتی می‌تواند پس از گذشت چند روز کوتاه دفع مدفوع داشته باشد و به کارهای خود بپردازد.

به این دلیل که اشعه لیزر به ریشه فیستول برخورد می کند و آن را کاملا از بین می برد، احتمال بازگشت مجدد بیماری در این روش بسیار پایین است.

عدم درد، خونریزی و استراحت طولانی مدت فرد برای بهبودی کامل باعث شده است تا درمان فیستول مقعدی با لیزر جایگزین هرگونه روش دیگری شود.



:: برچسب‌ها: درمان فیستول با لیزر , لیزر فیستول , عمل فیستول با لیزر ,
:: بازدید از این مطلب : 509
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 مرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : jody

عارضه ای که معمولا در آخرین نقطه ستون فقرات یا همان استخوان دنبالچه نمایان می‌شود و مشکلات زیادی برای فرد مبتلا ایجاد می‌کند، کیست مویی یا سینوس پیلونیدال است. ممکن است شما هم در نقاط مختلف بدنتان با برگشتن مو به داخل پوست و ایجاد جوش مواجه شده باشید که بعد از مدتی خود به خود رفع می شود. 

اما عارضه کیست مویی که در بخش بالایی خط باسن و مقعد ایجاد می شود معمولا به همین راحتی برطرف نشده و باید تحت درمان قرار گیرد. کیست مویی مقعدی (pilonidal sinus) همان برگشت مو به داخل پوست اطراف مقعد است که با چرک و عفونت همراه می‌شود و می‌تواند برای بیمار بسیار آزاردهنده باشد. این بیماری در افراد پرمو بیشتر دیده می‌شود اما عوامل دیگری هم در ایجاد آن دخیل هستند. 

 

منبع مقاله

 

مویی که به داخل برمی‌گردد معمولا سوراخی در زیر پوست ایجاد می کند که داخل آن عفونت جمع می شود و به همین دلیل باعث بروز التهاب و قرمزی می شود. عفونت کیست در مراحل ابتدایی ابتلا به این بیماری کم است و به همین دلیل فرد مبتلا در ابتدا علائم چندانی نخواهد داشت. 

درمان دارویی کیست پیلونیدال

همانطور که در بالا هم اشاره شد، اگر عفونت کیست مویی اندک باشد می توان به کمک دارو آن را درمان کرد. داروهایی که برای درمان عفونت و التهاب این عارضه استفاده می شوند شامل آنتی بیوتیک ها و داروهای مسکن مثل استامینوفن و ایبوبروفن می باشند. برای اثربخشی دارو باید آنها را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. همچنین استفاده از داروهای موضعی پماد و کرم هم می تواند به درمان این عارضه کمک کند. 

یک روش درمانی دیگر هم وجود دارد که در آن ماده ای شیمیایی به اسم فنل در موضع بیماری تزریق می شود که می تواند این عارضه را بهبود ببخشد.

جراحی کیست مویی

اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که ریسک جراحی به روش های سنتی را می پذیرید، می توانید از روش های عمل کیست مویی به روش باز و بسته برای درمان بیماری خود استفاده کنید.

عمل باز کیست مویی: در عمل باز به وسیله تیغ جراحی برشی روی کیست ایجاد می شود و بافت بیماری بطور کامل حذف شده و عفونت و زائده های ایجاد شده بطور کامل تخلیه می شود. در این روش پزشک تصمیم می گیرد که محل جراحی را بخیه نزند تا به مرور زمان ترمیم شود. 

جراحی بسته کیست مویی: در این روش جراحی برشی بیضی شکل با توجه به میزان گسترش عفونت بیماری روی مقعد ایجاد می شود که پس از تخلیه و پاکسازی ناحیه، محل جراحی بخیه زده می شود. روش های جراحی سنتی نیاز به پانسمان و شستشوی زخم و مراقبت های بعد از عمل دارد و در روزهای ابتدایی شاهد خروج ترشحاتی از محل جراحی خواهید بود. به همین دلیل تعویض به موقع پانسمان و جلوگیری از تجمع باکتری در این محل برای پیشگیری از بروز عفونت بسیار حائز اهمیت است.

درمان کیست مویی با لیزر

جدیدترین روشی که برای درمان کیست مویی و سایر بیماری های ناحیه نشیمنگاه مورد استفاده قرار می گیرد، لیزر است. درمان کیست مویی با لیزر به دلیل اثربخشی بالا توانسته رضایت بسیاری از بیماران را جلب کند و امروزه به عنوان درمان قطعی این عارضه مورد استفاده قرار می گیرد. لیزر سینوس در مقایسه با جراحی دارای مزایای فراوانی است که در ادامه بخشی از آنها را با هم مرور می کنیم:

  • روش لیزر بدون بیهوشی و بصورت سرپایی انجام می شود.
  • لیزر یک روش قطعی است و آسیبی به بافت های مجاور وارد نمی کند.
  • درمان کیست مویی با لیزر بدون درد و خونریزی انجام می شود.
  • در این روش نیازی به پانسمان و مراقبت های بعد از جراحی نیست
  • لیزر کیست مویی در کمتر از نیم ساعت انجام می شود و نیازی به بستری شدن نمی باشد
  • احتمال بازگشت بیماری در این روش بسیار پایین تر از سایر روش هاست
  • روش لیزر هیچ یک از عوارض جراحی را به دنبال ندارد


:: برچسب‌ها: درمان کیست مویی,لیزر کیست مویی,درمان کیست مویی با لیزر ,
:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 مرداد 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : jody

 

 

مشاهده کامل این مطلب در آخرین نیوز

از دیر باز تاکنون اصلاح موهای زائد یکی از دغدغه های افراد به خصوص زنان بوده است. شواهد نشان داده غارنشینان با استفاده از سنگ ها تیز اقدام به از بین بردن موها می کردند به علاوه در  در مصر باستان داشتن موهای زائد ناپسندیده شمرده میشد و زنان به وسیله موم موهای زائد را از بین می بردند. روشهای مختلفی برای از بین بردن این موها وجود دارد که در ادامه به تشریح بیشتر آنها می پردازیم.

قبل از هر اقدامی باید توجه داشته باشید که جنس موها، رنگ آنها و نیز ناحیه ای که قرار است موهای آن را از بین ببرید، را در انتخاب روش مناسب مد نظر قرار دهید. مهمترین روشهایی که برای از بین بردن موهای زائد پیشنهاد شده است؛ به این شرح می باشند.

تیغ

استفاده از تیغ یکی از روشهای قدیمی برای زدودن موهای زائد است. بر خلاف تصور عموم تیغ موجب ضخیم شدن موها نمی شود. اما احتمال وارد آمدن آسیب به پوست و یا بریدگی وجود دارد، پس مراقب باشید! پس از اصلاح با تیغ نیز بهتر است، دوش بگیرید. این کار با نرم کردن فولیکولها از برگشت آنها به داخل پوست جلوگیری میکند.

اپیلاسیون با وکس

وکس در واقع ماده ای مخصوص و چسبیده است که معمولا به صورت گرم استفاده میشود. این ماده بر روی پوست در موضع مورد نظر ریخته میشود و پس از خنک شدن از روی پوست برداشت می شود، و همزمان موهای زائد را نیز از ریشه در می آورد. این روش ممکن است با درد و سوزش همراه باشد و یا بعد از آن التهاب پوستی ایجاد کند. فراموش نکنید قبل از قرار دادن این ماده بر روی پوست دمای آن را اندازه گیری کنید و بعد از وکس نیز حتما دوش بگیرید.

وکس با تمام این مشکلات می تواند پوستی صاف و یکدست به شما هدیه کند که تاثیر آن حداقل تا 3 هفته پابرجاست.

هشدار : انجام وکس برای افرادی که مشکلات وریدی دارند و یا افرادی که داروهای آنتی بیوتیک استفاده می کنند، ممنوع است. زیرا آنتی بیوتیک موجب نازک شدن پوست میشود و با انجام وکس احتمال آسیب های پوستی افزایش می یابد.

کرم های موبر

این کرم ها در سال های اخیر کیفیت فوق العاده ای پیدا کرده اند. کرم های رفع موهای زائد را می توانید با اسانس های مختلف به راحتی تهیه کنید. این کرم ها حاوی مواد شیمیایی هستند که در طی چند دقیقه ریشه موهای زائد را  بدون درد از بین می برند. البته عملکرد این کرمها تاثیر کوتاه مدتی دارند زیرا که موها را فقط از روی سطح پوست از بین می برند. در ضمن استفاده از این کرم ها در نواحی حساس بدن به سبب دارا بودن مواد شیمیایی مختلف توصیه نمیشود.

 


:: بازدید از این مطلب : 595
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 مرداد 1399 | نظرات ()