بواسیر خونی به بواسیری که در اثر ترومبوز دچار خونریزی شده است، اطلاق می شود، منظور از بیماری بواسیر خونی یا همان التهاب عروق خونی در ناحیه مقعد است که در اثر تجمع لخته خون (ترومبوز) و وارد آمدن فشار به این ناحیه دچار خونریزی شده است. بواسیر خونی نیازمند توجه و درمان فوری پزشکی است زیرا خونریزی به شدت برای بدن مضر است و احتمال آنمی یا کم خونی وجود دارد.
انواع بواسیر خونی چیست ؟
انواع بواسیر خونی به این شرح است :
- بواسیر خونی داخلی : بواسیر یا تورم عروق در ناحیه رکتوم یا مقعد از نوع داخلی است، این نوع بواسیر معمولاً علائم کمتری را ایجاد می کند ولی اغلب بیمار دچار خونریزی از نوع داخلی است و از آن آگاهی ندارد.
- بواسیر خونی خارجی : اگر عروق در اطراف دهانه مقعد دچار تورم شوند، بواسیر از نوع خارجی روی میدهد. این بواسیر تشخیص راحت تری داشته زیرا علائم آن به وضوح قابل مشاهده هستند و بیمار درد شدیدی داشته و در برخی موارد دچار خونریزی می شود.
علائم بواسیر خونی
بواسیر با تورم عروق در این ناحیه همراه است هنگامی که مدفوع سخت از دستگاه گوارش عبور نماید با سطح این عروق تماس پیدا کرده و فرد را دچار خونریزی می نماید. از علائم چنین بواسیری می توانیم به این موارد اشاره کنیم :
- خروج ترشحات لزج و چسبنده و بی رنگ به هنگام دفع از مقعد
- احساس ناکامل نبودن فرآیند مدفوع
- درد مقعدی که با اجابت مزاج تشدید شود.
- سوزش و خارش پوست اطراف مقعد
- دفع خون روشن به همراه دفع مدفوع یا پس از آن
- التهاب و تورم در اطراف مقعد
- ترومبوزه (مشاهده زائده ها و بیرون زدگی های گوشتی در اطراف مقعد)
درمان بواسیر خونی
درمان این عارضه از دو جهت بسیار حائز اهمیت است زیرا اولاً بواسیر خونی می تواند آنمی یا کم خونی را در پی داشته باشد، دوماً این عارضه می تواند نشانه ای از بیماری های دیگر ناحیه مقعد مانند سرطان مقعد باشد. پس در صورتی که علائم بواسیر خونی را مشاهده نمودید، سریعاً برای درمان اقدام کنید.
منبع : http://vanaklaser.ir/%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C/